Documentaires

In naam van de Führer en de verkorte versie Kinderen achter prikkeldraad Het lot van kinderen onder het naziregime. Enerzijds de indoctrinatie en de manipulatie, kortom de totale vergifteging van de geest van het Duitse kind. Anderzijds de geestelijke en fysieke mishandeling, de gevangenneming en de uitroeiing van het "niet-Arische" kind van alle nationaliteiten. Een kroniek van het Derde Rijk, maar dan volledig doorgelicht vanuit de houding van de nazi's tot het kind. Eén DVD. Vier extra's, inbegrepen een beknopte kroniek 1933 - 1945 en een persoverzicht.

Het blanke meisje moest buigen voor Keizer Hirohito Het eerste deel betreft de opsluiting in jappenkampen in het toenmalige Nederlands-Indië. Het tweede deel gaat over de totale verzwijging in Japan over hun fascistisch militair bewind en de rol van de Keizer tijdens de Pacificoorlog. Drie extra's.

Laat mij minstens een beetje zon Kindertekingen over de stad van morgen. Zie fictiefilm "Waar de vogeltjes hoesten".

Vechten voor onze rechten Kroniek van de grote staking 1960 - 1961 in België. In het buitenland aangeduid als "de staking van de eeuw". De strijd van 1 miljoen stakers die gedurende 5 weken op straat manifesteren. Vier extra's.

Breendonk. Open dialoog Studenten ontmoeten weerstanders die gevangen zijn geweest in het Fort Breendonk, een SS-kamp. Geanimeerde gesprekken over het verleden, het heden en de toekomst. Vier extra's, o.a. een kortfilm over het beruchte SS-kamp.

Duitsland terminus Oost De Duitse Democratische Republiek en de muur van Berlijn, gezien door de ogen van een buitenlander.Inwoners van verschillende beroepen geven hun zeg. Drie extra's waaronder de film
"Voor de zelfbestemming van de Volkeren".

Weten waarom Alleen het historische deel van deze film van 9 uren. Dat is te zeggen de opkomst van het nazibewind tot en met de 2de Wereldoorlog. Zijnde 4 delen van elk 1 uur. Drie extra's.
I - De triomf van de beulen (1919 - 1933).
II - Het feest van de onderwerping (1933 - 1935).
III - Het feest van het bedrog (1936 - 1939).
IV - Alleen de mens kan onmenselijk zijn (1940 - 1945).

Eens zullen er geen getuigen meer zijn Driedaagse studiereis van 120 jonge universiteitsstudenten naar Auschwitz / Birkenau begeleid door 10 overlevenden. Ter plekke ontstaan discussies over dictatuur, racisme, solidariteit, ethiek. Het is geen reportagefilm maar wel degelijk een documentaire. Met de jaren is deze film een kostbaar informatief, pedagogisch, historisch en opvoedend instrument geworden. Zes extra's.