Ficties

Het Dwaallicht. De haven van Antwerpen. Drie matrozen zijn op zoek naar een jonge vrouw die haar adres aan hen heeft gegeven. Een voorbijganger komt de matrozen ter hulp. Een zoektocht vol hoop en ontgoochelingen. Tragisch en absurd aventuur. Vier extra's.

Minder dood dan de anderen. Autobiografisch verhaal. Tedere vertelling over de dood van de broer, de vader en de moeder van de cineast. Meer nog dan een pleidooi voor waardig sterven is dit een film over het leven en de menselijk waardigheid. Negen extra's.

Tijd om gelukkig te zijn. Wisselwerking tussen een werkloze, zijn kleinburgerlijke maitresse en een kwetsbare adolescente. Thema van de werkloosheid en de frustratie onder het teken van de humor. Drie extra's.

Waar de vogeltjes hoesten. Een satire in fabelvorm. Een fantasierijke realisatie over de vervuiling van het milieu en de vervuiling van de geest. Opgefleurd met balletten. Vier extra's, o.a. de kortfilm Laat me minstens een beetje zon. Kindertekeningen over de stad van morgen.

TangoTango. Muzikale film zonder woorden op de introductie na. Gespeeld door een toneelgroep van 21 jonge mentaal gehandicapten. Een komisch, grotesk, absurd spektakel, vol vreugde en waardigheid. Vijf extra's.

Sarah zegt... Leïla zegt... Film gespeeld door twee actrices. De cineast is getuige van een vertrouwelijk gesprek tussen 2 vrouwen over hun ervaringen als kind in concentratiekampen. Sarah in nazikampen. Leïla in jappenkampen. Met hun toestemming verfilmt hij het gesprek. Hun geschiedenis is de realiteit. Alleen de namen zijn fictief. Drie extra's.

Voor een glimlach van een kind. Verschillende vormen van kindermishandeling gezien uit het standpunt van het kind. Grotendeels speelt het zich af in een ziekenhuis voor poppen. Een clown, een sprookjesfiguur en kinderspecialisten zijn ook van de partij. Negen extra's waaronder a- een overzicht van kindermishandeling, b- informaties over opvoedkunde en c- tot wie men zich kan richten voor hulp.

Ieder van ons. Behandelt het probleem van de verantwoordelijkheid van de mens en de consequenties van zijn gedrag. Interview-sekwenties en fictie-sekwenties doorkruisen elkaar. Drie extra's.