Portretten

Vercors & August Vermeylen op 1 DVD.
Vercors, de karikaturist, schrijver en Franse filosoof heeft het o.a. over de verantwoordelijkheid van de mens. Drie extra's, waaronder Vercors geschreven "Herinnering" aan Frans Buyens gelezen door Marcel Dossogne.
August Vermeylen, de humanist, de socialist, de schrijver en zijn streven voor de geestelijke ontplooing in Vlaanderen. Twee extra's.

Frans Masereel Eén DVD met de films.
a- Ik houd van zwart en wit. Gesprek met, en ontleding van de antimilitaristische en sociale thema's van het grafisch werk op hout van deze uitzonderlijk Vlaamse meester.
b- Frans Masereel : Aspecten van zijn werk. Werken die vandaag nog in kunstboeken gewijd aan hem, worden uitgegeven. In de film zijn de gravures, de tekeningen, de aquarellen en de schilderijen op speciale wijze muzikaal onderlijnd.

Frits van den Berghe Grondige analyse van het werk van de meest belangrijke Vlaamse schilder en tekenaar van het expressionisme en de fantastische kunt. De cineast heeft meticuleus het werk van deze uiterst begaafde artist benaderd en verkend. De beelden spreken voor zich. Muziek vervangt het woord. Twee extra's.

De Brakeleer - Lacasse - Rodna Twee Belgische schilders en één Roemeense schilderes. Zij vertegenwoordigen 3 generaties, alle drie hebben een persoonlijke kijk op het leven, de natuur, de objecten. Eén DVD. Twee extra's over deze 3 kunstenaars.

De nacht kan de duisternis niet verhinderen
, portret van 2 weerstanders en Bloemknoppen in het hart beschut, portret van 2 weerstandsters. Deze getuigenissen zijn het 3de deel van de documentaire
Weten Waarom. Elk portret bevat 3 delen: a- hun geschiedenis voor de oorlog, b- de weerstand tijdens de oorlog, c- hun houding na de oorlog. Eén DVD. Twee extra's.

Duo-Portret Film die de dertigjarige nauwe samenwerking vertelt tussen de cineasten-auteurs Frans Buyens en Lydia Chagoll.

Tot mijn laatste adem Portret van Frans Buyens door Gerrit Messiaen. Een kort overzicht van de geschiedenis, van de maatschappij en van het leven dat beleefd, beschreven en gefilmd is door de cineast-auteur Frans Buyens tussen 1960 en 1999. Eén extra.